Vrijwilligerswerk in het buitenland

Het is voor veel jongeren een droom om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Dat is niet vreemd. Het is niet alleen een ontzettend toffe ervaring, maar je leert ook enorm veel én met de vele mogelijkheden die er zijn is er voor bijna iedereen een geschikte optie. Zo kun je voor langere of kortere tijd weg, kun je zelfs bijna gratis vrijwilligerswerk in het buitenland doen via het European Solidarity Corps en zijn er enorm veel verschillende projecten. Denk aan werken met kinderen, ouderen of mensen met een beperking, maar ook werken in een theater, op het land van een boer of in een bouwproject. En ga zo maar door!

Zelfs als je nog geen 18 bent, kun je vrijwilligerswerk in het buitenland doen. Dan heb je wel toestemming van je ouders nodig en gaat er begeleiding met je mee.

Waarom zou je vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen? 

  • Je leert veel over een andere cultuur;
  • Je maakt kennis met (en leert misschien wel) een andere taal;
  • Je ervaart hoe het is om in het buitenland te werken;
  • Je maakt nieuwe (internationale) vrienden;
  • Het vergroot je zelfvertrouwen;
  • Je helpt de samenleving en maakt een verschil;
  • Het staat goed op je cv.

European Solidarity Corps - bijna gratis vrijwilligerswerk in het buitenland!

Als je tussen de 18 en 30 jaar bent kun je in Europa bijna gratis aan de slag bij verschillende vrijwilligersprojecten via het European Solidarity Corps. Dit is een manier waarop je, met subsidie van de Europese Commissie, voor 2 tot 12 maanden vrijwilligerswerk in het buitenland kunt doen. Hier lees je er meer over.

Wij organiseren regelmatig informatie-avonden waarin we je alles vertellen over vrijwilligerswerk in Europa en het European Solidarity Corps. Hou onze agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende bijeenkomst.

Ook leuk om te lezen