Waar moet ik zijn voor uitwisselingen in het buitenland?

Algemene informatie

 

Erasmus+ Jeugd
Bij Erasmus+ Jeugd kun je terecht voor subsidie en ondersteuning voor Europese projecten voor jongeren. Er is bijvoorbeeld subsidie beschikbaar voor internationale uitwisselingsprojecten tussen jongeren. 

PLOTEUS
Informatiewebsite voor studeren en uitwisselingen in Europa. Je kunt zoeken op land.

 

Organisaties

 

AFS
AFS is een non-profitorganisatie die wereldwijd internationale projecten organiseert voor jongeren, zoals internationale uitwisselingen.

CISV
CISV organiseert vakantiekampen en activiteiten voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar, zowel binnen als buiten Europa.

Code-X International
Een zendorganisatie voor EVS-projecten en binnen het programma Erasmus+ actief als organisator van uitwisselingsprojecten voor jongeren.

Education First (EF)
Ook via EF kun je op uitwisseling naar het buitenland.

European Youth Forum
Een platform van bijna honderd nationale jeugdraden en internationale jongerenorganisaties. Op de website vind je o.a. activiteiten waaraan je deel kunt nemen. 

NJR
De NJR vertegenwoordigt jongeren internationaal, bijvoorbeeld bij de VN en de EU, en zendt jongeren naar internationale conferenties en activiteiten. Ook organiseren ze zelf veel projecten.

Raad van Europa (RvE)
De RvE organiseert veel activiteiten zoals trainingen en uitwisselingen en informeert verder over subsidies, beleid en informatiediensten.

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten
Een zendorganisatie voor jonge vrijwilligers naar Europa en ontwikkelingslanden, bijvoorbeeld via EVS. Daarnaast organiseert SIW ook internationale uitwisselingen.

Youth for Understanding (YFU)
Een non-profitorganisatie die uitwisselingsprogramma’s biedt aan jongeren van 15 tot 23 jaar. Je woont tijdens je verblijf in een gastgezin, leert een vreemde taal spreken én dompelt je onder in de cultuur van het land.

Ook leuk om te lezen