Hoe kan ik voor een uitwisseling naar het buitenland?

Als je met een jongerenuitwisseling naar het buitenland wil vraag je meestal als groep subsidie aan. Bijvoorbeeld via school, een sportclub of een vereniging. De Europese Unie biedt verschillende mogelijkheden om subsidie aan te vragen voor internationale uitwisselingen.

 

Uitwisseling via school


Via het subsidieprogramma Erasmus+ kun je geld krijgen voor een internationale uitwisseling met je klas, zowel voor het basis- als het voortgezet onderwijs. Zie de website van Nuffic voor meer info.

 

Jongerenuitwisseling via organisatie of vereniging


Via Erasmus+ kun je ook buiten school om een uitwisseling met het buitenland regelen. Samen met andere (Europese) jongeren bedenk je dan enkele buitenschoolse activiteiten en deze voer je ook uit. Vaak wordt zo’n uitwisseling georganiseerd door een (jongeren)organisatie of (sport)vereniging. Overleg met de begeleiders van jouw groep of jullie dit ook kunnen doen.

Ook leuk om te lezen

‘Echte vriendschap overwint alles!’

Alweer acht jaar geleden ging Sien (21) op uitwisseling naar Spanje. Ze had niet durven hopen dat het zo goed zou uitpakken: Leyre uit Spanje is nu nog steeds niet weg te denken uit haar leven.

Lees meer