Waar moet je op letten als je een taalcursus in het buitenland wilt doen?

Als je besloten hebt dat je een taalcursus in het buitenland wil gaan doen, moet er nog van alles worden geregeld. De eerste stap is het vinden van een geschikte taalschool. Je kunt persoonlijk contact opnemen met de school, maar je kunt ook een Nederlandse organisatie vragen om je te helpen. Tussen de links vind je enkele van zulke organisaties.

Checklist


Het is in ieder geval belangrijk om enkele dingen te controleren. Het is namelijk erg populair om een taalcursus in het buitenland te volgen en dus zijn er veel aanbieders. Jij wil natuurlijk de leukste en de beste! Check daarom:

  • Wat voor organisatie het is. Hoe werken ze? Past de manier van lesgeven bij jouw wensen?
  • Hoe de contracten eruit zien. Wat krijg jij? Wat verwachten ze van jou?
  • Of er actuele contactgegevens op de website staan. Zijn ze aanspreekbaar bij vragen of klachten?
  • Wat de mogelijkheden zijn. Is er een vrijetijdsprogramma? Kun je de taallessen wellicht combineren met andere lessen of activiteiten?
  • Wat de kosten zijn. Wat is allemaal in de prijs inbegrepen? Wat moet je verder nog regelen? Denk aan de reis, verzekeringen, verblijf, lesboeken, excursies, etc.
  • Wat de taalcursus in het buitenland achteraf voor je kan betekenen. Krijg je een (erkend) certificaat?

Meestal is er geen vergoeding beschikbaar voor een taalcursus in het buitenland en betaal je om les te krijgen. Kijk voor meer informatie op Europese Commissie – Talen in Europa.

Ook leuk om te lezen

Taalcursussen in het buitenland

Een taalcursus in het buitenland tijdens je zomervakantie of studie is misschien wel precies wat je zoekt! Jezelf onderdompelen in een andere cultuur is de beste manier om snel een vreemde taal te leren.

Lees meer