eTwinning

Waar: Europa
Voor wie: basisscholen, middelbare scholen en het middelbaar beroepsonderwijs
Budget/financiering: hangt af van de vorm van het project

eTwinning is een laagdrempelige manier om leerlingen met behulp van ICT in contact te brengen met leeftijdsgenoten uit een andere Europees land en zo een internationaal project te doen. Docenten kunnen via het platform collega’s in het buitenland zoeken die online willen samenwerken met hun leerlingen. Binnen een internationaal project hebben leerlingen contact met elkaar via de TwinSpace, een afgeschermde online projectruimte. Hierin kun je digitaal materiaal plaatsen en met elkaar communiceren via een mailprogramma, een forum en een chatbox. Voor een eTwinning-project kun je subsidie aanvragen bij Vios en Erasmus+. Er gelden verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie, bezoek voor meer informatie de website van Nuffic of bezoek de eTwinning portal.

 

eTwinning
Nuffic
Postbus 29777
2502 LT Den Haag
070-4260260
etwinning@epnuffic.nl

Ook leuk om te lezen

Subsidies

Ben je op zoek naar subsidie voor jouw internationale projecten of activiteiten? Je vindt hier een overzicht van Europese en nationale subsidieprogramma's en fondsen.

Lees meer

Euregio MOZER

Euregio MOZER is een fonds voor jeugduitwisselingen, sport, gehandicaptenzorg en onderwijsuitwisselingen voor de grensregio's in Nederland en Duitsland.

Lees meer