European Cultural Foundation

Waar: Europa en daarbuiten
Voor wie: organisaties en individuen uit de culturele sector in Europa en daarbuiten
Budget/financiering: afhankelijk van het project

De basis van projectfinanciering van de European Cultural Foundation is het uitwisselen van kennis, het creëren van netwerken en het vinden van nieuwe wegen om grensoverschrijdend te werken op cultureel gebied. Het fonds richt zich op cultuur en daarbinnen op mobiliteit, media en kunsten:

  • Media: de mediaprogramma's promoten toegankelijke openbare ruimtes voor debat, conflict, delen en leren, met een focus op jongeren en jonge professionals.
  • Kunsten: het kunstenprogramma werkt aan het tot stand brengen van een productieve relatie tussen Europa's artistieke gebieden en de bredere sociale en culturele context waarin de kunsten opereren.
  • Mobiliteit: door het STEP Beyond reisfonds en andere initiatieven ondersteunt het mobiliteitsprogramma kunstenaars en culturele uitvoerders die nationale grenzen over gaan in het belang van ontdekking, netwerken en samenwerking.

Er wordt gezocht naar projecten met hoge professionele normen, vormen van grensoverschrijdende samenwerking en Europese relevantie.

 

European Cultural Foundation
Jan van Goyenkade 5
1075 HN Amsterdam
The Netherlands
020 - 573 38 68
ask@culturalfoundation.eu

Ook leuk om te lezen

Subsidies

Ben je op zoek naar subsidie voor jouw internationale projecten of activiteiten? Je vindt hier een overzicht van Europese en nationale subsidieprogramma's en fondsen.

Lees meer

Euroscola

Op zoek naar subsidie? Via Euroscola kunnen middelbare scholieren een dag Europarlementariër zijn.

Lees meer