Veel Europa voor weinig geld: 6 bespaartips

Europa ontdekken hoeft helemaal niet duur te zijn. Dat bewijzen deze low budget-reistips!

 

1. Schrijf je in voor het European Solidarity Corps
Het European watte? De nieuwste mogelijkheid om met subsidie naar het buitenland te gaan. Het European Solidarity Corps helpt jongeren tussen de 18 en 30 jaar aan vrijwilligerswerk of een werk(ervarings)plek in het buitenland. Staat goed op je cv én je doet iets terug voor de wereld. #winwin

 

2. Korte reisafstanden: neem de benenwagen en de fiets
Veel Europese steden hebben Free Walking Tours met enthousiaste gidsen die je voorzien van insider tips. Geen zin om te lopen? Een taxi of het ov pakken is verleidelijk, maar die enkeltjes bij elkaar zijn duurder dan het huren van een fiets. Kopenhagen, Ljubljana, Sevilla, Stockholm, Hamburg, Edinburgh, Nantes, Wenen, Belfast, Gdańsk… allemaal fietsvriendelijke Europese parels. En geef toe: als Dutchie kun je nog geen week zonder fiets.

 

3. Lange reisafstanden: ga liften
Een backpack met alleen hoognodige spullen, een paar stukken karton en een watervaste stift: liften is de ultieme reiservaring voor avontuurliefhebbers. Je duim vervoert je niet alleen goedkoop door Europa, hij maakt je ook veel bijzondere ontmoetingen en verhalen rijker.

 

4. Overnacht gratis
Via het platform Couchsurfing logeer je overal ter wereld bij locals thuis. Helemaal gratis! In ruil daarvoor kun je ook een couchsurfer bij jou thuis hosten of jouw stad laten zien. De meeste mensen die je hierdoor ontmoet zijn avontuurlijk en delen graag the local life met hun gasten. Dichterbij de cultuur van een land ga je niet komen.

 

5. Verblijf voor een karweitje
Via de community Workaway fix je onderdak en maaltijden in ruil voor vrijwilligerswerk bij je host. Engelse les geven, dieren verzorgen, tuinieren, oppassen, koken: bedenk iets geks en je kunt het doen. Dé manier om geld te besparen en lokale vrienden te maken.

 

6. Scoor korting
Met een European Youth Card scoor je door heel Europa korting op culturele activiteiten, accommodaties, restaurants, winkels, fietsverhuur, maar bijvoorbeeld ook op bungeejumping. De kaart kost je tussen de 5 en 20 euro (afhankelijk van waar je ‘m koopt), maar dat haal je er sowieso uit.

Veel Europa voor weinig geld