Training Storytelling & Storyweaving 2020

13 maart 2020 t/m 15 maart 2020

Ben jij voor langere tijd naar het buitenland geweest en vind je het leuk om je eigen verhaal én dat van anderen te vertellen? Doe dan mee aan de training Storytelling & Storyweaving!

Met 24 Nederlanders en Vlamingen ga je samen aan de slag om te leren hoe je jouw buitenlandverhaal - en dat van anderen! - op een duidelijke en leuke manier overbrengt op andere jongeren om hun enthousiast te maken óók naar het buitenland te gaan. Tijdens het eerste weekend in Vlaanderen ligt de focus op het verzamelen van verhalen (storyweaving) en tijdens het weekend in Nederland wordt er verder gewerkt aan het verspreiden hiervan. Of dat via beeld, geluid, print of een heel andere vorm van expressie is wordt in de loop van de maanden bekeken!

Voor wie?

  • Jongeren (tot 35 jaar) met een buitenlandervaring, het liefst binnen Erasmus+ (jongerenuitwisseling of Europees Vrijwilligerswerk);
  • en/of EuroPeers;
  • Iedereen die het leuk lijkt om andere jongeren enthousiast te maken om naar het buitenland te gaan.

Praktische informatie
Het eerste deel van de training vindt plaats in Arnhem van 13 t/m 15 maart 2020. Het tweede deel vindt plaats van 30 oktober t/m 1 november, ergens in België. Het is de bedoeling dat aan beide trainingsweekends dezelfde jongeren deelnemen. Daarnaast zijn er twee nationale bijeenkomsten: de eerste op zondagmiddag 23 februari in Utrecht en de tweede in overleg tussen het eerste en het tweede internationale weekend in.

Deelname aan de training is gratis (incl. eten en onderdak), maar je betaalt je eigen reiskosten.

Aanmelden

Je kunt je tot 31 januari aanmelden via de website van SALTO-YOUTH, hiervoor is eenmalige registratie vereist. Op deze website kun je ook meer informatie vinden over het programma van de training. Mocht je er niet uitkomen of meer willen weten, neem dan contact op met Marlou Saris via m.saris@nji.nl.

Kijk ook de aftermovie van de training Storytelling & Storyweaving in 2019: