Update 12 juni: Reisadvies binnen Europa versoepelt

Vanaf 15 juni wordt het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor een aantal gebieden in Europa versoepeld. Langzaam maar zeker groeien de mogelijkheden voor een buitenlandavontuur! Benieuwd hoe het zit?

Reisadvies van oranje naar geel: je kunt weer naar een aantal landen toe!

Tot 15 juni staat het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor alle landen op oranje. Oranje staat voor: alleen noodzakelijke reizen. Dat betekent dat bijvoorbeeld vakantiereizen worden afgeraden. Vanaf 15 juni wordt het reisadvies van een aantal landen in Europa aangepast van oranje naar geel. Geel betekent: vakantiereizen zijn mogelijk, maar let wel op de risico's.

Wat betekent dit voor jou?

Op de website van Rijksoverheid, die over de reisadviezen gaat, vind je wat er per 15 juni verandert binnen Europa. Landen waarvan het reisadvies van oranje naar geel gaan, zijn bijvoorbeeld België, Duitsland en Italië. Je kunt dus naar deze landen reizen, maar let op de risico's. 

Denemarken, Zweden en het Verenigd Koninkrijk zijn landen die voorlopig op oranje blijven. Reizen naar deze landen wordt dus afgeraden.

Er zijn ook een aantal landen in Europa, die nog niet officieel hebben besloten om Nederlandse reizigers weer toe te laten. De verwachting is dat deze landen daar in de komende weken een besluit over nemen. Besluiten ze dat het weer mogelijk is om Nederlanders te verwelkomen, dan wordt het reisadvies wellicht ook aangepast. Het gaat bijvoorbeeld om Frankrijk, Oostenrijk en Spanje.

Hoe bereid jij je voor?

Heb jij je tas al ingepakt en sta je te trappelen om je buitenlandavontuur te starten? Hartstikke begrijpelijk, maar houd jezelf geïnformeerd en blijf goed nadenken! Het coronavirus heeft laten zien dat situaties razendsnel kunnen veranderen. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wil je sparren over jouw mogelijkheden of heb je vragen over vrijwilligerswerk, een taalcursus of studeren in Europa? Weet dat je ons altijd kunt bereiken op eurodesk@nji.nl!

 

Stoplicht