Vrijwilligerswerk in het buitenland

Soorten vrijwilligerswerk

Je kunt allerlei soorten vrijwilligerswerk doen. Denk aan diersoorten beschermen, meewerken op het land van een boer of werken met kinderen, jongeren, ouderen of mensen met een beperking. Er zijn ook bouwprojecten of korte werkkampen mogelijk. Je kunt werken in een kinderopvang of theater, maar ook in een bejaardentehuis of sportclub. Het ligt er maar net aan welk vrijwilligersproject jij leuk vindt!

Vanuit Erasmus+ kun je bijna gratis vrijwilligerswerk doen met EVS. Lees hier hieronder meer over!

Waarom zou je in het buitenland vrijwilligerswerk doen?

  • Je leert veel over een andere cultuur
  • Je leert een andere taal goed kennen
  • Je ervaart hoe het is om te werken in het buitenland
  • Je maakt nieuwe (internationale) vrienden
  • Het vergroot je zelfvertrouwen
  • Je helpt de samenleving en maakt een verschil
  • Het staat goed op je cv

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je onder begeleiding naar het buitenland gaan en heb je toestemming van je ouders nodig.

Vrijwilligerswerk in Europa – European Voluntary Service (EVS)

Ben je tussen de 17 en 30 jaar? Dan kun je in Europa bijna gratis vrijwilligerswerk doen. Het Europese subsidieprogramma Erasmus+ biedt namelijk de European Voluntary Service (EVS), waarmee je 2 tot 12 maanden aan de slag kunt als vrijwilliger in het buitenland! Het grootste deel van je kosten wordt vergoed en je kunt alleen of met een groep aan dit Europese vrijwilligerswerk deelnemen.

 

European Voluntary Service (EVS) from Erasmus+ Nederland on Vimeo.

Ook leuk om te lezen

Taalcursussen in het buitenland

Een taalcursus in het buitenland tijdens je zomervakantie of studie is misschien wel precies wat je zoekt! Jezelf onderdompelen in een andere cultuur is de beste manier om snel een vreemde taal te leren.

Lees meer