(Vakantie)werk in het buitenland

Zin om een zomer te werken aan de Spaanse Costa of de Franse Rivièra? Of wil je voor langere tijd werken in het buitenland? Overal in Europa zijn banen waarmee je in de drukke vakantieperiodes (zomer en wintersport) kunt bijverdienen, of werkplekken waar je langer aan de slag kunt.

Waarom zou je naar het buitenland gaan om te werken?

 

  • Je kunt ervaren hoe het is om te werken en op eigen benen te staan in het buitenland
  • Het staat goed op je cv
  • Je leert veel over een andere cultuur
  • Je maakt in korte tijd een grote persoonlijke ontwikkeling door
  • Je leert een andere taal goed kennen
  • Je maakt nieuwe internationale vrienden en start een (internationaal) netwerk

Aan de slag!

Er zijn heel veel mogelijkheden om te werken in het buitenland. Veel campings, hotels en agrarische bedrijven kunnen extra handen gebruiken in de drukke zomermaanden. Skileraren werken natuurlijk in de winter, maar ook in wintersportoorden kun je bijvoorbeeld achter de bar of in een hotel werken. Vakantiebanen die veel worden aangeboden zijn campingwerk (receptie, animatie, horeca), hotelwerk (animatie en horeca), restauratiewerk, fruit plukken, boerderijwerk en reisbegeleiding.

Wil je naar het buitenland en werk je graag met kinderen? Dan is werken als au pair wellicht iets voor jou.

Als au pair aan de slag gaan betekent dat je een periode van zes tot twaalf maanden in een gastgezin verblijft om voor de kinderen te zorgen. Daarnaast heb je lichte huishoudelijke taken. Voor dit alles krijg je kost en inwoning. Je bent niet in dienst van een familie, maar onderdeel van de familie. Je ontvangt dus geen salaris maar wel zakgeld.

Wil jij je grenzen nog iets verder verleggen en voor langere tijd in het buitenland gaan werken? Ook dit is mogelijk. Het is een goed idee een buitenlandse baan te zoeken die past bij je vooropleiding of toekomstige opleiding om zo naast buitenlandervaring ook relevante werkervaring op te doen.

Bekijk dit filmpje en hoor de ervaringen en tips van Nadia, zij werkte in het buitenland.

 

 

Ook leuk om te lezen