Waar moet ik zijn voor (vakantie)werk in het buitenland?

Informatie over werken buiten Nederland

Overseas Job Centre
Via deze informatieve site kun je per werkcategorie links vinden met relevante sites.

EURES
Dit is de Europese organisatie die informatie en advies geeft over werken en leven in Europa en is ondergebracht bij het UWV Werkbedrijf.

Euroguidance
Het Euroguidance Centrum Nederland geef informatie over werken, opleidingsmogelijkheden en loopbaanbegeleiding in het buitenland.

European Youth Portal
Je vindt op de European Youth Portal informatie en relevante sites over werken in het buitenland. Alle Eurodesk-partners in heel Europa hebben mobiliteitsinformatie over hun eigen land op deze site geplaatst.

Europass
Via de Europass-website kun je informatie opvragen die je helpt met het voorbereiden van je (vakantie)werk, studie, vrijwilligerswerk of stage in het buitenland.

EP/Nuffic
In Europa zijn afspraken gemaakt over erkenning van diploma’s, waardoor je in het buitenland een bepaald beroep kunt uitoefenen. EP/Nuffic geeft je hierover meer informatie.

Organisaties die je helpen bij het zoeken van een baan in het buitenland

Activity International
Activity International biedt verschillende internationale programma's voor jongeren aan: vrijwilligerswerk, werkvakanties, au pair en taalcursussen.

Camping Job
Kijk op deze site voor een campingjob in Frankrijk of Italië.

Carreer Trotter
Carreer Trotter is een meertalig uitzendbureau, dat je kan helpen om in het buitenland een baan te vinden in de taal die jij spreekt.

Estivant
Voor de zomer zoekt Estivant medewerkers die hun steentje bijdragen op verschillende vakantiebestemmingen in Europa, bijvoorbeeld als groepsbegeleider, chauffeur, activiteitenbegeleider of kok.

Euro Practicum
Europracticum is een onafhankelijke non-profitorganisatie die jou helpt met het zoeken van een internationale stageplek. Ook leveren ze internationale trainingen voor afgestudeerden en vakantiebaantjes. Kijk op de (Engelstalige) website voor de voorwaarden en procedures.

Family Camping
Vakantiewerk op een ANWB-camping in Duitsland, met de Family Camping Club. Check de mogelijkheden op de website.

Globaljobbing
Globaljobbing helpt mensen in hun zoektocht hun droom in het buitenland te verwezenlijken. Met bijna 10 jaar ervaring begeleid Globaljobbing graag kandidaten om werk in het buitenland te vinden.

Grenzelooswerk
Grenzelooswerk wil jou graag helpen om aan de slag te gaan in het buitenland. Je vindt hier mogelijkheden om vakantiewerk te doen, maar ook voor stages en vrijwilligerswerk. Op de site plaatsen bedrijven vacatures voor overal ter wereld.

House o Orange
Op de website van deze bemiddelingsorganisatie vind je informatie over het au pair zijn, de diverse bestemmingen, het programma en de kosten.

JoHo 
JoHo bemiddelt en geeft informatie als je werk zoekt in het buitenland.

Selectcamp
Wil jij werken onder de zon? Met Selectcamp heb je de keuze uit zonnige jobs op campings in Italië, Frankrijk, Kroatië en Spanje.

Skichalets.nl
Voor wie in de wintermaanden wil werken als skileraar of -lerares of als medewerker in een skichalet in verschillende wintersportgebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië.

Travel Active
Via Travel Active kunnen jongeren deelnemen aan verschillende internationale programma's, zoals High School, werkvakanties, vrijwilligerswerk, taalreizen, au pair en stages.

Vacansoleil
Vind vakantiewerk op campings door heel Europa met Vacansoleil. Je kunt solliciteren voor onder meer receptionist, animatiewerk en bar- of restaurantmedewerker. Ook vind je hier ervaringsverhalen van jongeren die je voor gingen.

Vinea
Ga op vakantie met Vinea en leer ondertussen een taal! Je kunt kiezen uit de Engelse, Franse of Italiaanse taal. Als je geen taallessen hebt kun je meedoen aan de activiteiten die door de talenschool of jouw reisleider georganiseerd worden.Ook kun je bij Vinea een vakantiebaan als reisleider/instructeur krijgen.

Wereldwerk
Via deze Nederlandse pagina vind je vakantiewerk in verschillende landen binnen Europa en daarbuiten.

Zomerjobs.nl
Bij Zomerjobs lees je alles over campingwerk in het buitenland. Zomerjobs houdt zich bezig met het werven van campings en met de werving en selectie van de leukste zomerjobbers: jou dus!

Informatie voor au pairs

Branche Organisatie Nederlandse Au Pair Agentschappen BONAPA 
De Branche Organisatie Nederlandse Au Pair Agentschappen (BONAPA) is een branchevereniging voor au pairbureaus in Nederland. Via de website kan je kijken welke bureaus zijn aangesloten bij de BONAPA en welke afspraken en richtlijnen gelden als je via zo'n bureau als au pair gaat werken.

Zoekmachines om vakantiewerk of een baan in het buitenland te vinden

Anywork Anywhere
Een zoekmachine voor banen in verschillende delen van de wereld, met informatie over visa en regelgeving voor werken in het buitenland.

Bijbaan.nl
Een zoekmachine voor allerlei bijbanen, onder meer vakantiebanen in Europa.

Europa Pages
Europa Pages biedt mogelijkheden voor taalcursussen, au pair plaatsen en banen die te maken hebben met taal, zoals lesgeven en vertalen.

Europe Language jobs
Speciaal portal voor meertalige banen in Europa.

Neuvoo
Neuvoo is een zoekmachine die rechtstreeks gratis banen van carrière-websites van bedrijven, arbeidsbureaus en vacaturesites toont. Ze helpen jou gratis om gemakkelijk aan een baan te komen.

Picking Jobs
Zoek je een zomerbaan in de buitenlucht? Kijk dan op deze Engelstalige site voor werk in de fruitoogst en ander buitenwerk.

Seasonal-Jobs.com
Een Engelstalige zoekmachine voor vakantiewerk in de sneeuw of onder de zon.

Seasonworkers.com
Een Engelstalige site waarbij je op categorie kunt zoeken naar een baan, vrijwilligerswerk of stage binnen Europa.

SeizoenWerk.nl
Website voor bijbanen, stages en vakantiewerk in Nederland en het buitenland.

StudentenVacature.nl
Bij StudentenVacature.nl vind je vakantiewerk en stageplaatsen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Vacatures in het buitenland
Zoek je leuk werk in Spanje, Bulgarije of Ierland? Of zoek je vakantiewerk? Bij StudentJob hebben we een ruim overzicht van leuke (internationale) bijbanen, stages en startersfuncties.

Vakantiebaan in het buitenland
Vakantiebaaninhetbuitenland.nl biedt een duidelijk overzicht van vacatures met betrekking tot vakantiewerk in het buitenland, zowel voor werk in de recreatie, toerisme en horeca en in de zomer en de winter.

Werken in het buitenland
Deze vacaturebank is bedoeld voor personen die vrijwilligerwerk, vakantiewerk of stages in het buitenland zoeken.

Zoekvakantiewerk.nl
Een zoekmachine voor allerlei vakantiebaantjes.

Vacaturesites om banen in het buitenland te zoeken

DutchJobsInBarcelona
Ben je op zoek naar een leuke, Nederlandstalige baan in Barcelona? Dan kun je op deze website terecht.

EURES
Op de site van EURES staan alle bekende vacatures binnen Europa. Voor vragen kun je terecht bij de UWV Werkbedrijf vestiging in je omgeving.

Eurojobs
Zoek via deze site op land, sector of via de uitgebreide zoekfunctie naar vacatures in het buitenland.

JoHo
JoHo biedt een breed overzicht van vacatures, werkervaringsplekken, achtergronden, oproepen en adressen met betrekking tot werken in het buitenland.

Monsterboard
Op deze Nederlandse vacaturesite kun je ook internationale vacatures vinden. Schrijf je in, plaats je cv en reageer op de vacature van jouw dromen.

VDAB
Bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) kun je gericht zoeken naar vacatures binnen en buiten de Europese Economische Ruimte (EER) en zelfs op taal.

 

Ook leuk om te lezen