Uitwisseling in het buitenland

Wil je weten hoe het leven van jongeren in het buitenland eruit ziet? Een uitwisseling is een veilige en fijne manier om kennis te maken met een andere cultuur. Je leert heel veel van een kijkje nemen in het leven van andere jongeren. Regel een klassenuitwisseling of organiseer een groepsuitwisseling met bijvoorbeeld je sportclub of vereniging.

Waarom zou je op uitwisseling naar het buitenland gaan?

  • Je leert in korte tijd veel over een andere cultuur
  • Je maakt kennis met een of meer vreemde talen
  • Je kunt ervaren hoe het is om naar school (of een sportclub etc.) te gaan in een ander land
  • Je maakt nieuwe internationale vrienden
  • Je kunt zélf ervaren of de vooroordelen die je over een land hebt echt waar zijn… Of juist niet

Een klassenuitwisseling is bedoeld voor het basis- en voortgezet onderwijs en wordt meestal vanuit je (middelbare) school georganiseerd. Wil je ook aan een klassenuitwisseling meedoen? Geef dit dan aan bij je docenten. Een groepsuitwisseling kun je ook zelf organiseren met bijvoorbeeld je voetbal- of tennisvereniging, je koor of met het jongerenwerk.

Zelf zien wat je bij een uitwisseling in het buitenland kunt verwachten? Bekijk dit filmpje en hoor de ervaringen en tips van Jelle.

 

Ook leuk om te lezen

'Wij een week daar, zij een week hier.'

Jacob reisde met klasgenoten naar Polen in het kader van een uitwisselingsproject. Het tweetalig onderwijs op zijn school is in het Nederlands en Engels, maar zijn Pools is nu ook veel beter.

Lees meer