"Londen is the place to be!"

Stage in Londen

door: Karlijn (20)

Londen is ‘the place to be’! Dat vindt Karlijn (20) uit De Meern. Vanaf haar vijftiende werkt ze naast school, sport en hobby in restaurants en sinds anderhalf jaar ook in hotels. Ze volgt een studie die daar helemaal bij aansluit: Hospitality Management aan de NHTV in Breda, waarvoor ze inmiddels haar Propedeuse op zak heeft. In juli 2015 begon haar tweede jaar met een stage in het buitenland.

Droomstad

“Op dit moment woon ik in een stad waar ik nooit van droomde om in te wonen, namelijk Londen! Ik loop stage in het JW Marriott in het centrum van Londen, tegenover Hyde Park. Ik zal hier in totaal zes maanden zijn, en ik ben nu ongeveer op de helft.”

 

karlijnlonden

 

 

Stage in London

"Eigenlijk ben ik niet zelf op het idee gekomen om naar het buitenland te gaan. Tijdens mijn studie moet ik twee stages vervullen waarvan één in het buitenland. Dit is verplicht. Ook al zit je een halve meter over de grens van België, naar het buitenland zul je. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar voor mij is het heel fijn. Zoiets als dit is een droom voor mij, maar ik ben soms ietwat te lui om er zelf achteraan te gaan, daarom is het fijn dat het door de school verplicht wordt. Het is ook best lastig in het begin. De grootste obstakels tot nu waren vooral persoonlijk: heimwee, het missen van vrienden en familie, me eenzaam voelen. Dingen die best logisch zijn als je voor het eerst alleen naar het buitenland verhuist.”

“Maar nu na drie maanden kan ik zeggen: het is hier echt te gek! Tot nu toe heb ik in de Executive Lounge van het JW Marriott gewerkt, lieve, nieuwe vrienden ontmoet (yes!) en vooral veel van Londen gezien. Ik had met mezelf al afgesproken om niet al te hoge verwachtingen te creëren voordat ik hier kwam, om teleurstelling te voorkomen. Ik hoopte op een leuke stage, een prachtige stad en lieve, nieuwe vrienden. De werkervaring die ik hier opdoe is geweldig. Dat ik een werkervaring van zes maanden bij het JW Marriott op mijn cv kan zetten is een groot voordeel voor mijn toekomstige carrière. Verder heb ik geleerd dat ik best goed voor mezelf kan zorgen, daar was ik nog niet zo zeker van aan het begin."

Roemeens, Spaans en Lets

“Contact met de Londenaren zelf is in realiteit trouwens heel anders dan ik had verwacht. De meeste van mijn collega’s wonen wel al een aantal jaar in Londen, maar zijn zelf niet Brits. Roemeens, Spaans, Lets en ook Nederlands zijn een paar van de nationaliteiten die ik vaak tegenkom. Medewerkers in hoge posities zijn vaker Brits dan medewerkers in mijn plekje in de hotel hiërarchie. In mijn dagelijks leven heb ik alleen contact met de lokale bevolking als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen, een broodje ga halen bij de bakker of als ik een keer ga dineren in een leuk restaurantje. Nu ik het zo opschrijf, eigenlijk heb ik alleen contact met de lokale bevolking als het iets met eten te maken heeft!”

 

Ook leuk om te lezen