"Die vrijheid is wat het Erasmusleven zo mooi maakt!"

Op Erasmus in Madrid

door: Lupe (21)

Lupe doet haar Erasmus in Madrid, de hoofdstad van Spanje.

Koffers sjouwen

'Het komende half jaar verblijf ik in het geweldige Spanje, één van mijn favoriete landen. De reden hiervoor is mijn studie International Business, waarin ik verplicht ben om mijn minor in het buitenland te volgen. Dat vind ik natuurlijk helemaal geen probleem!  

Begin januari was het zo ver. Daar ging ik dan, met maar liefst vier koffers, op naar de prachtige hoofdstad van Spanje. Ik kon die vier koffers natuurlijk nooit in mijn eentje dragen, dus mijn moeder was ontzettend welkom als mijn assistente!

Introductie

De eerste dag op mijn nieuwe universiteit, die helaas nogal ver van het centrum af lag, was meteen een dag vol nieuwe indrukken. Ten eerste kon ik niet geloven hoe ontzettend groot en mooi het was: met een meer, een zwembad en palmbomen leek het wel op een luxe resort! Toen begon de introductie en zat ik daar met een stuk of 50 andere internationale studenten. Ik had het gevoel dat de gesprekken onderling nogal oppervlakkig verliepen, maar toen we diezelfde avond met z’n allen uit eten en op stap gingen had ik een fantastische avond! Dat was het moment dat ik dacht: dit zou nog wel eens de beste tijd van mijn leven kunnen worden!

Lekker naar buiten

Voor mijn vertrek was mijn doel als volgt: Spaans leren en zoveel mogelijk de stad verkennen en veel ondernemen. Ik zit hier nu al meer dan twee maanden en het enige wat ik voor mijn gevoel heb gedaan is gefeest, geslapen, geshopt en tijd doorgebracht met mijn goede vriend Netflix. Gelukkig wordt het weer nu beter en dat motiveert al veel meer om lekker naar buiten te gaan. Ik heb nu al wat nabij gelegen stadjes verkend en ik ben naar Valencia en Ibiza geweest. En ik kan je vertellen, als je al je vakken in het Engels volgt en alleen maar internationale vrienden hebt, dan praat je niet veel Spaans. Veel verder dan een tasje vragen voor mijn boodschappen en mijn eten bestellen in een restaurant kom ik nog niet.

Doen wat jij wilt

Maar weet je wat? Dat maakt helemaal niks uit! Het Erasmusleven gaat niet om heel veel leren of heel veel doen. Het gaat om een nieuw leven opbouwen, heel veel nieuwe vriendschappen sluiten en lekker doen wat jij wilt doen. In Utrecht had ik elke dag wel verplichtingen en plande ik maanden vooruit, altijd maar druk. Hier word ik wakker, bedenk ik wat ik wil gaan doen en doe ik dat gewoon. Die vrijheid, gecombineerd met vriendschappen die zo snel ontstaan dat je het niet eens doorhebt, dat is wat het Erasmusleven zo mooi maakt.

Dus kom niet met een berg verwachtingen en stel je zelf open voor alles wat op je pad komt. Daar leer je van!'

 

 

 

Ook leuk om te lezen

Engels leren in Cambridge

Lette was 17 jaar toen ze besloot om in de lente van 2007 voor 3 maanden een taalcursus te volgen bij Language School International in Cambridge, Engeland voor het behalen van het Cambridge Examen.

Lees meer