Gezocht: stagiair(e)!

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) in Utrecht. Vanaf september 2018 zoeken we:

Stagiair(e) Communicatie Erasmus+ Jeugd en Eurodesk/GO Europe

(28-32u/week, minimaal 3 maanden)

Erasmus+ is een subsidieprogramma van de Europese Unie, met als doel om jongeren de mogelijkheid te geven om een buitenlandervaring op te doen, met als doel om bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van hun kansen op de arbeidsmarkt. In Nederland wordt dit programma uitgevoerd door twee Nationale Agentschappen, waaronder het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd in Utrecht. De kernfunctie van Erasmus+ Jeugd is het uitvoeren, faciliteren en monitoren van buitenschoolse jongerenprojecten en jeugd- en jongerenwerk.

Eurodesk is een internationaal informatienetwerk voor jongeren die naar het buitenland willen voor bijvoorbeeld studie, (vakantie)werk, vrijwilligerswerk, taalcursus of stage. In Nederland heet Eurodesk GO Europe.


Wat ga je doen?

Als stagiaire van zowel Erasmus+ Jeugd als GO Europe werk je samen met een communicatieadviseur, communicatiemedewerker en de inhoudelijke medewerkers van het programma Erasmus+ Jeugd aan onder andere de volgende websites:

www.erasmusplus.nl
www.GO-europe.nl (Eurodesk)
http://europa.eu/youth/EU_nl (European Youth Portal)

Jouw taken zijn o.a.:

 • Het schrijven van artikelen en nieuwsberichten voor deze websites;
 • Het actief beheren en onderhouden van onze sociale media-kanalen;
 • Meedraaien in de redactie van de digitale nieuwsbrief;
 • Het verzorgen van de webcare en het beantwoorden van vragen van jongeren en professionals die onder andere via ons internationale netwerk binnenkomen;
 • Het analyseren van bezoekersaantallen van onze websites met behulp van Google Analytics;
 • Meedraaien in de dagelijkse monitoring van alle soorten media: Wat speelt er in het (internationale) werkveld? Wat is er actueel? Waar kunnen we op inspelen?;
 • Daarnaast kun je worden ingezet op tal van klussen die voorbij komen op het gebied van communicatie en online marketing, zoals het assisteren en organiseren van evenementen en presentaties, helpen op beurzen, het verzorgen van mailings, meedenken over het bereiken van specifieke doelgroepen, ondersteuning in de productie van video's, etc. We kijken met jou naar de eisen vanuit jouw opleiding en in hoeverre we elkaar daarin tegemoet kunnen komen.

Wie ben jij?

 • HBO/WO, bij voorkeur 3e-jaars, idealiter communicatie of een vergelijkbare opleiding;
 • Je bent een doener, met een praktische inslag;
 • Je bent communicatief, initatiefrijk, zelfstandig, resultaatgericht en ondernemend;
 • Je hebt een passie voor sociale media en internet;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;
 • Je hebt een vlotte schrijfstijl en kunt kort en bondig formuleren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een stagevergoeding van € 250 bruto per maand en uiteraard word je door onze communicatiecollega's goed ingewerkt en begeleid.


Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Fiorenza de Heer (Medewerker communicatie / 030 - 230 6434) of Jojanneke de Waal (Hoofd Agentschap Erasmus+ jeugd/ 030 - 230 6602). Via de knop Solliciteren op deze website kun je jouw CV en motivatiebrief naar ons opsturen. Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.