Wil jij ook vrijwilliger worden?

EVS is één van de goedkoopste manieren om vrijwilligerswerk te doen in Europa of één van de partnerlanden. Met EVS kun je 2 tot 12 maanden naar het buitenland. Je verblijfs- en reiskosten worden vergoed en je krijgt zelfs maandelijks zakgeld voor je onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is een zendorganisatie en gastorganisatie regelen. Zij regelen vervolgens alles voor je. De meeste tijd voor jou zit dus in het uitzoeken van een leuk project waar je je voor zou willen inzetten. In de database van EVS zoek je een zendorganisatie en kijk je in welk land welke projecten plaatsvinden. Daarnaast kun je nog filteren op land of op topic, wat erg handig is als je al ideeën daarvoor in je hoofd hebt! Let wel op dat het uitsluitend is voor jongeren van 17 tot 30 jaar!

Eenmaal op EVS doe je veel werkervaring op. Gemiddeld werk je zo'n 32 uur mee in de organisatie waar je terecht bent gekomen. Bij deze organisatie krijg je een begeleider aangewezen, die je de hele tijd zal begeleiden. Je wordt dus niet zomaar aan je lot overgelaten! Bijna altijd zit er zelfs nog een talencursus bij, zodat je na een tijdje een beetje Spaans, Grieks of Pools mee kunt praten met je collega's!

Op onze site kun je een aantal leuke ervaringsverhalen lezen van jongeren die op EVS zijn geweest. Hier kun je inspiratie opdoen voor je eigen avontuur in het buitenland.

Ben je na dit alles erg nieuwsgierig geworden, maar vind je het fijner om er in real life met iemand over te praten? Kom dan eens naar een YES/EVS-bijeenkomst! Deze vinden een aantal keer per jaar plaats. Op zo'n bijeenkomst wordt alle informatie op een rijtje gezet en zijn ook een aantal zendorganisaties aanwezig, die vertellen over hun activiteiten. De volgende YES/EVS-avond is al op 9 februari in Utrecht. Hier kun je je nu voor aanmelden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen