Wat is de Structured Dialogue?

De Structured Dialogue, in het Nederlands 'gestructureerde dialoog', is een manier voor jongeren om hun stem te laten horen aan de beleidsmakers van alle Europese landen. Jongeren barsten van de ideeën over wat er anders zou moeten, maar het is vaak lastig om nieuwe ideeën ook richting politici te krijgen. Dat is eigenlijk heel raar, want het beleid dat wordt gemaakt gaat over jouw toekomst! Daarom is er een structuur bedacht, waarin jongeren in gesprek kunnen gaan met beleidsmakers. Dit gaat via drie European Youth Conferences, die plaats vinden in het land dat op dat moment voorzitter is van de EU. De komende European Youth Conference is dan ook in Nederland, want Nederland is nu voorzitter van de EU! Om op de hoogte te blijven van het event kun je de Facebookpagina liken.

Op de komende European Youth Conference, en ook die daarna, komen Europese jongeren bij elkaar om te overleggen en al hun ideeën te bediscussiëren en te structureren. Aan het eind van de derde conferentie is er een plan ontstaan en gaan de jongeren samen met beleidsmakers kijken hoe ze hun plannen werkelijkheid kunnen laten worden.

Ben je nog steeds een beetje in de war? Kijk dan dit filmpje van de Nederlandse Jeugdraad, waarin heel eenvoudig wordt uitgelegd wat de Structured Dialogue precies inhoudt!

Ook leuk om te lezen

European Youth Portal

De European Youth Portal bevat Europese en nationale informatie en tips voor jongeren die in Europa wonen, leren en werken.

Lees meer