Training Storytelling & Storyweaving 2019

10 mei 2019 t/m 12 mei 2019
Heb jij een bijzonder buitenlandverhaal en wil je dit delen met andere jongeren? Doe dan mee aan de 2-delige training Storytelling & Storyweaving, in mei in Antwerpen en vervolgens het vervolg eind oktober ergens in Nederland.

24 Nederlanders en Vlamingen gaan samen aan de slag om te leren hoe je jouw buitenlandverhaal - en dat van anderen! - op een duidelijke en leuke manier overbrengt op andere jongeren om hun enthousiast te maken óók naar het buitenland te gaan. Tijdens het eerste weekend in Vlaanderen ligt de focus op het verzamelen van verhalen (storyweaving) en tijdens het weekend in Nederland wordt er verder gewerkt aan het verspreiden hiervan. Of dat via beeld, geluid, print of een heel andere vorm van expressie is wordt in de loop van de maanden bekeken!

Voor wie is deze training?

  • Jongeren (max 35 jaar) met een buitenlandervaring, het liefst binnen Erasmus+ (jongerenuitwisseling of Europees Vrijwilligerswerk);
  • en/of EuroPeers;
  • Iedereen die het leuk lijkt om andere jongeren enthousiast te maken om naar het buitenland te gaan.

Praktische informatie

Deelname aan de training is gratis (incl. eten en onderdak), maar je betaalt je eigen reiskosten. Je kunt je tot 25 maart aanmelden via deze link. Je hoort uiterlijk 1 april of je bent uitgekozen om deel te nemen.

Let op! De training bestaat uit meerdere contactmomenten. Het is de bedoeling dat je overal aanwezig kunt zijn:

  1. Nederlandse voorbereidingsbijeenkomst: zaterdag 13 april, 's middags (Utrecht);
  2. Trainingsweekend in Antwerpen: vrijdag 10 t/m zondag 12 mei;
  3. Trainingsweekend in Nederland: vrijdag 27 t/m zondag 29 oktober.

storytelling vogeltjes