Oordoppen in op een festival? Altijd! Ook in het buitenland ;)

Naar welk(e) festival(s) ga jij deze zomer? Trek je Europa in voor bijvoorbeeld Sziget, NOS Alive of Glastonbury? Naar welk festival je ook gaat, oordoppen moeten sowieso in je backpack!

Het is slecht voor je oren en ook nog eens ontzettend irritant, die piep in je oren na een avondje stappen, een concert of festival. De gehoorschade die je op kan lopen tijdens een festival is echt niet mis. Met welke oordoppen kan je dit het best voorkomen en kan je ook nog eens fatsoenlijk de muziek horen? Er zijn grofweg drie soorten waar je uit kunt kiezen:

1 Schuimpjes

1. Schuimpjes

Deze zijn het goedkoopst. Je kneedt ze een beetje zodat ze goed in je oor passen en vervolgens houden ze bijna al het geluid tegen. Goed voor je oren, maar de muziek zul je niet meer zo goed horen.

1 Oordoppen met filter

2. Oordoppen met filter

Het filter in de oordoppen zorgt ervoor dat je de muziek goed kan blijven horen; een stuk beter dan bij de schuimpjes. Er zijn goedkopere en duurdere oordoppen met filters. De goedkopere versie kun je voor een paar euro kopen bij de meeste popzalen en drogisterijen. De luxere uitvoeringen krijg je bijvoorbeeld bij audiciens. Deze hebben lamellen waardoor ze beter in je oren blijven zitten en hebben vervangbare filters, zodat je de ene avond van een jazzconcert kan genieten en de andere avond los kan gaan bij een hard rock band - en allebei de keren je oren goed beschermt, maar ook alles hoort!

1 Oordoppen op maat

3. Oordoppen die je op maat laat maken

Deze oordoppen passen perfect in jouw oren en hebben goede filters die je gemakkelijk kunt schoonmaken. En ze gaan ook nog eens lang mee. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar dan heb je wél oordoppen die je oren perfect beschermen en de muziek precies laten horen zoals hij bedoeld is. Fijne festivalzomer!