Je vaardigheden en talenten op papier!

Heb je een training gedaan, waardoor je nu heel goed kunt presenteren? Heb je gewerkt in een internationale omgeving en weet je precies hoe je met elke nationaliteit moet omgaan? Of ben je een kei geworden in het begeleiden van kinderen na vrijwilligerswerk in het buitenland?

Niet alle vaardigheden die belangrijk zijn voor werkgevers leer je op school. Toch zijn ze heel waardevol als je gaat solliciteren! Europass geeft je de gelegenheid om deze skills vast te leggen in een soort CV, waarin je naast je diploma's ook je andere vaardigheden kunt opnemen. Met een moeilijk woord noemen we dit 'non-formal education' of 'soft skills'. Deze leer je bijvoorbeeld als je je inzet voor de scoutingclub, je basketballteam of je studentenvereniging. Onbewust ontwikkel je hierbij allerlei vaardigheden, zoals hoe je werkt in een team, hoe je de leiding op je moet nemen of hoe je een project tot een goed einde brengt. Al deze vaardigheden dragen bij aan je zelfontwikkeling en zelfbewustzijn, waardoor je een stuk zelfverzekerder wordt. Dit helpt natuurlijke enorm bij het solliciteren en starten van een nieuwe baan!

Het handige van Europass is dat hij internationaal geldig is. Dit betekent dat als je over de grens wilt werken, je hem ook kunt gebruiken! Zo kunnen werkgevers overal in Europa zien wat een waardevolle toevoeging jij bent voor hun bedrijf!

Als je meer wilt weten over Europass en het vastleggen van jouw talenten, kijk dan eens op hun website!

 

 

 

Ook leuk om te lezen