Het European Solidarity Corps: zó ga jij ermee naar het buitenland!

De nieuwste mogelijkheid vanuit de Europese Commissie om met subsidie naar het buitenland te gaan is deze herfst officieel gelanceerd: het European Solidarity Corps. Wat zijn de mogelijkheden en hoe werkt het?

Het European Solidarity Corps biedt verschillende mogelijkheden voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar:

  • Vrijwilligerswerk doen in het buitenland, zoals eerder mogelijk was onder de naam European Voluntary Service (EVS);
  • Een werkervaringsplek doen in het buitenland;
  • Werken in het buitenland;
  • Lokale solidariteitsprojecten opzetten, in je eigen dorp of stad dus.

Meer informatie hierover vind je op de website van het European Solidarity Corps.

Hoe meld ik mij aan?

Je meldt je aan via deze link.

En dan? Dan ga je op zoek naar projecten die je aanspreken en/of nemen projecten zelf contact met jou op. In deze video worden de stappen ná het aanmelden beschreven.

Tips voor het vinden van een project

- Vul bij het aanmelden je profiel in! Organisaties kunnen zoeken naar geschikte kandidaten voor hun projecten en de kans dat jij dat bent wordt groter wanneer je iets over jezelf vertelt, bijvoorbeeld je interesses en het soort project waarnaar je op zoek bent.

Vraag hulp een zendorganisatie, dit is een Nederlandse organisatie die je kan helpen met het vinden van een geschikt project. Je vindt ze op deze website, door bij 'Organisation country' voor Nederland te kiezen en bij 'EVS accreditation type' voor Sending organisation.

Ga zelf op zoek naar een project! Wacht niet tot iemand jou vindt, maar ga zélf op zoek naar een project dat jou aanspreekt. Je kunt zo veel projecten aanschrijven als je zelf wil, niks staat vast tot je een aanbod officieel accepteert. Spreid je kansen! Hier vind je enkele tips van een oud-vrijwilliger voor het vinden van een project.

Neem contact met ons op voor vragen, want je hoeft het helemaal niet alleen uit te zoeken! Wij helpen je graag.

Ook leuk om te lezen