Het European Solidarity Corps gaat van start!

Vanaf dit najaar kan je met het European Solidarity Corps Europees Vrijwilligerswerk doen in Europa of een Partnerland van Europa.

Maar er zijn ook veel andere nieuwe mogelijkheden:

  • Zo zijn er solidariteitsprojecten op lokaal niveau mogelijk, die georganiseerd worden door jongeren zelf;
  • Er zijn er internationale stagemogelijkheden om concrete werkervaring op te doen en te werken aan solidariteit in Europa;
  • Ten slotte zijn er echte werkplekken waar het European Solidarity Corps ondersteuning in kan bieden, wanneer het project van het bedrijf of de organisatie bijdraagt aan de solidariteit in Europa.

Voor Europees vrijwilligerswerk van het European Solidarity Corps worden de (gebruikelijke) onderdelen vergoed: reiskosten, huisvesting, maaltijden, taalcursus, aanvullende ziektekostenverzekering en zakgeld.
Voor stages en werkplekken zorgt het European Solidarity Corps voor de financiële ondersteuning om de jongeren voor te bereiden en voor de reiskosten. Het loon of de stagevergoeding wordt door de organisatie zelf voorzien.

De komende periode wordt er veel meer informatie gegeven door Europese Commissie. Zodra hier meer over bekend is zal dit op deze website en Facebook verschijnen en heb je je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief, doe dit dan snel!

Sta je in de startblokken en kan je niet wachten? Meld je dan aan via de website van de Europese Commissie over het European Solidarity Corps.

Solidarity Corps