Festival Europa

18 mei 2019

Festival Europa in TivoliVredenburg, Utrecht: een niet te missen festival voor eurolovers, eurosceptici en iedereen daar tussenin!

De Brexit, de toekomst van de euro, de vluchtelingencrisis en klimaatverandering zijn het gesprek van de dag in media en politiek. Wat voor Europa wil jij? Kom er 18 mei achter op Festival Europa in TivoliVredenburg, Utrecht!

Festival Europa bereidt jou in korte colleges, interviews, een lijsttrekkersdebat, optredens en experimenten voor op de Europese verkiezingen. Kom en denk met (oud)-politici, journalisten en wetenschappers mee over de belangrijkste verkiezingsthema’s en geniet van optredens van muzikanten, theatermakers en schrijvers over Europese kunst en cultuur. Voor het muzikale gedeelte staat er een optreden van het geëngageerde Amber Arcades op de planning, maar Festival Europa zou zijn naam geen eer aan doen als niet de hele uitzending van Eurovisie Songfestival op groot scherm zou worden uitgezonden!

Sprekers op het festival zijn onder andere Jan Terlouw, Lieke Marsman en Marjolein van Heemstra en de Belgische klimaatspijbelaars Anuna de Wever en Kyra Gantois.

Kijk voor meer informatie over het programma of de kaartverkoop op de Facebookpagina of op de website van TivoliVredenburg.

Schermafbeelding 2019 02 20 om 19.07.10 700x470