#DiscoverEU is terug: win treintickets & ontdek nieuwe plekken in Europa!

Ben jij op 1 juli van dit jaar 18 jaar en wil jij nieuwe plekken in Europa zien? Mis deze kans dan niet en maak kans op een (gratis) treinticket!

Dg2eJE9XcAA8I T

Wat & hoe

  • #DiscoverEU is een intiatief van de Europese Commissie, waarbij geld beschikbaar komt om 18-jarigen per trein Europa te laten ontdekken. Je reis wordt dus vergoed, maar alle andere kosten (overnachtingen, maaltijden, souvenirs) moet je zelf betalen;
  • Je mag zelf kiezen waar je naartoe gaat. Eén dag naar een ander land is al genoeg, maar je kunt als je wint maximaal 30 dagen aan één stuk reizen;
  • Je kunt alleen reizen of samen met anderen, in een groepje van max 5 jongeren;
  • Je kiest zelf je bestemming(en), maar aan de hand van jouw wensen wordt de route en manier (meestal per trein) voor je uitgestippeld.


Hoe meld ik me aan?

Aanmelden kan tussen 2 mei (12:00 uur) en 16 mei (12:00 uur) via deze link!

  • Je moet de nationaliteit hebben van een van de EU-landen;
  • Je moet op 1 juli 2019 18 jaar zijn (dus niet bijna 18 of net 19...);
  • Je moet tussen 1 augustus 2019 en 31 januari 2020 op reis kunnen vertrekken;
  • Je moet willen helpen als #DiscoverEU-ambassadeur, wat inhoudt dat je bijvoorbeeld foto's deelt op sociale media en hierbij de hashtag gebruikt.


Ik ben geen 18, kan ik wel meedoen?

Nee, het is helaas echt alleen voor 18-jarigen en uitzonderingen kunnen niet worden gemaakt. Wel maakt de Europese Commissie de komende jaren geld hiervoor vrij; als je nu dus nog geen 18 bent, kun je tijdens een van de volgende rondes wél meedoen! Dit najaar bijvoorbeeld komt er een ronde voor iedereen die in 2001 is geboren. Hou onze Facebook-pagina in de gaten voor meer informatie.

Meer weten? Stuur ons een mailtje.

 

DiscoverEU: een succes!

Na de eerste ronde in mei 2018 zijn al ruim 15.000 jongeren Europa gaan ontdekken dankzij DiscoverEU. Iedereen die nu nog op avontuur is of gaat kun je volgen via de hashtag #discovereu, maar er is ook een onderzoek gedaan onder degenen die zijn teruggekomen. Dit zijn de resultaten:

Discover EU Graph def 300 01 Discover EU Graph def 300 02

Klik op de infographic om hem groter te bekijken.