8 tips om vacatures in Europa te vinden

Ben je op zoek naar een baan in het buitenland, maar weet je niet waar te beginnen of kun je nog wat hulp gebruiken? Onderstaande tips van EURES helpen je een heel eind op weg.

eures vacatures

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

1. Schrijf je in bij het UWV als werkzoekende, via deze link. Wanneer je aangeeft dat je (ook) ergens anders in Europa wil werken, zal het UWV informatie over werken in het buitenland en vacatures in Europa sturen. Let op: dit kan alleen wanneer je geen baan in Nederland (meer) hebt! 

2. Bekijk de wekelijkse vacaturekrant van EURES, waarin je een actueel overzicht vindt van Europese werkgevers die op zoek zijn naar Nederlandse medewerkers.

3. Zoek op deze website naar vacatures in 31 Europese landen. Ook kun je er je eigen cv plaatsen, zodat ook jij vindbaar bent voor werkgevers.

4. Volg EURES op sociale media, bijvoorbeeld op Facebook en Twitter.

5. Bezoek evenementen die gericht zijn op werken in het buitenland. Je kunt onze agenda in de gaten houden, maar vindt ook events op werk.nl en de EURES-website.

6. Check kranten, daarin vind je nog altijd veel vacatures! Op deze website vind je verschillende Europese kranten.

7. Hou o.a. de volgende websites in de gaten: Talingual.com, Delegaterecruitment.com, Careertrotter.eu, O'farrelonline.de en Nonstop-recruitment.com.

8. Check de specifieke info en websites van een land, als je al een idee hebt waar je graag zou willen werken. Hier vind je een overzicht over werken en solliciteren per land.

 

Bron: EURES / werk.nl