30 jaar mobiliteit voor Europese jongeren, onderwijzers en jongerenwerkers

Een stukje geschiedenis 
 

Wat in 1987 is begonnen als eenvoudig uitwisselingsprogramma voor studenten, is inmiddels uitgegroeid tot een verrijkende ervaring in het leven van meer dan negen miljoen deelnemers. In 2014 is een aantal programma's gecombineerd tot één groot Europees programma: Erasmus+.

Uit ervaring blijkt dat de uitbreiding van de doelgroep van het Erasmus+-programma goed is voor de economische groei, de werkgelegenheid en de sociale samenhang in Europa. Jonge Europeanen kunnen tegelijkertijd werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Lees hier meer.

 

30 jaar Erasmus+ en jij


Of mensen nu hun kansen op een baan hebben vergroot, een frisse kijk op duurzame ontwikkeling hebben gekregen, een nieuwe taal hebben geleerd, een duidelijker beeld van het Europees burgerschap hebben gekregen of een nieuwe passie voor vrijwilligerswerk hebben ontdekt, Erasmus+ heeft in elk geval veel succesverhalen opgeleverd. Lees meer op 30 jaar Erasmus+ en jij.

 

Ervaringsverhaal

 robert

                       

 

Aardrijkskunde leraar Robert Breeveld (30) is E-Twinning ambassadeur voor Nederland. Sinds 2012 zet hij zijn ervaring met virtuele uitwisselingen tussen scholen in vijf Europese landen in voor zijn eigen leerlingen. Zij ontwikkelen nieuwe manieren van denken en leren en verbeteren hun Engels en computervaardigheden. Lees zijn verhaal en andere verhalen.